Press - Page 2


Mar 8 2017

EU policymaking discriminates against women

https://www.theparliamentmagazine.eu/blog/eu-policymaking-discriminates-against-women

Through its lack of female representation in policymaking, the EU is actively discriminating against women - even though they make up the majority of the population, writes Madi Sharma.

Read moreMay 27 2016
Madi: Shqiptarë mos ëndërroni të jeni kamarierë në Londër

Madi: Shqiptarë mos ëndërroni të jeni kamarierë në Londër

Ajo udhëton në gjithë botën për të inkurajuar të rinjtë të kthejnë idetë e tyre në biznes dhe gratë të mposhtin dhunën. Ish viktimë e dhunës brenda familjes, sipërmarrësja e suksesshme britanike Madi Sharma, tregon në një intervistë për Report TV historinë e saj të dhimbshme, dhe objektivin e saj më të madh për të sjellë ndryshimin nëpërmjet ideve që kanë të rinjtë në mbarë botën. - See more at: http://shqiptarja.com/news.php?id_legami=208129#sthash.rOK6uBFJ.dpuf

Read more

May 18 2016

Nga viktimë në sipërmarrëse, Madi Sharma në Tiranë për të motivuar të rinjtë të kthejnë idetë në biznes

  • Posted on 18 May 2016
  • Written by  http://www.tiranaobserver.al/nga-viktime-ne-sipermarrese-madi-sharma-ne-tirane-per-te-motivuar-te-rinjte-te-kthejne-idete-ne-biznes/
  • Published in Press
  • Share this
Nga viktimë në sipërmarrëse e suksesshme. Kjo është britanikja Madi Sharma, CEO e Madi Grup, një grup sipërmarrjes ndërkombëtare private dhe sociale si dhe një rrjet OJF-sh.

Read moreJan 6 2016

Gender Equality within the EU Decision Making Process

Madi Sharma President of EESC Committee on European Instruments for Human Rights and Democracy

MADI Group
THE MACBETH EFFECT

ABSTRACT This article is about gender equality in the process of decision making at the EESC, which is an advisory body of the European Parliament. As the embodiment of civil society in Europe, the role of the EESC is to promote participatory democracy and the values upon which European integration is founded. But women are rarely members of EESC. In fact women represent 51% of society, if they do not have an equal representation - in effect the majority is being turned into the minority. If we accept that democracy is a mere concept and not reality, then we do not have gender balance in the decision-making process, which leads to policies being set by men for men. Gender equality is a fundamental right and a common value in the EU. The following is a unique compilation of views, articles and opinion expressed by Madi Sharma in her work as an entrepreneur, a member of the European Economic and Social Committee and a freelance journalist.
Keywords: EESC, women, men, gender equality, sustainable growth, democracy

Read more

Nov 9 2015
GIT OPEN Confirmed the Need of Girls in Tech Macedonia

GIT OPEN Confirmed the Need of Girls in Tech Macedonia

Last Friday, November 6th, we had the pleasure of having our first official event – GIT OPEN, where we talked about our current activities and our future plans. At our positive surprise, we received much more guests than expected, which speaks by itself of the interest in our organization in Macedonia.

Read more
Page 2 of 812345...Last »

  • MAILING LIST SIGN-UP